diesellocomotief BR 216 198-2 DB Digital Sound

Artikelnr.:  Lenz-40162-01
diesellocomotief BR 216 198-2 DB Digital Sound - Afbeelding 1
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2) : 849,01 (incl. Btw)
Zo bespaart u bij ons:3 %33,71
815,30
incl. Btw en excl. verzendkosten
niet geschikt onder de 14 jaar

Tijd tot de volgende verzending:
Totale prijs: {{ totalPrice }}
stuk
momenteel niet leverbaar
Dit artikel markeren Artikel wordt genoteerd
Beschikbaarheid: (Levertijd: )
  • Beschrijving
Marke
Lenz
product
Diesellocomotieven
Technologie & Model Informatie
spoor Spoor O
koppelingen Lenz digitale koppeling
licht 3-lichtpieksignaal & 2 achterlichten, veranderende rijrichting
interieur bestuurderscabine
binnenverlichting bestuurderscabine
bedrijfsnummer 216 198-2
Lengte 356
schaal 1:45
Leeftijd informatie niet geschikt onder de 14 jaar.
Digital & Geluid
Digitaal & Geluid ex fabriek
land
Duitsland DB
era
tijdperk IV

Model: Schaal O DC. Diesellocomotief BR 216 198-2 van de DB, BD Frankfurt Bw Gie▀en. Decoder met energieopslag en talrijke functies, gemengde constructie metaal/kunststof, krachtige motor, flenshoogte minder dan 1,2 mm, veerbuffers, metalen wielstellen, constant licht, richtingsafhankelijke lichtwisseling, bestuurderscabine met verlichting, ABC, USP , RailCom, digitale/analoge herkenning, geluid, binneninrichting, 4 aangedreven assen.

Voorbeeld: Na de succesvolle V 200 werd medio jaren 50 een eenmotorige diesellocomotief gepland, die de nog talrijke stoomlocomotieven van de serie 03, 23, 38 en 50 op niet-gelektrificeerde trajecten zou vervangen. De negen door Krupp vervaardigde pre-serie modellen hadden nog steeds een afgerond gezicht (waardoor de locomotief de bijnaam "Lollo" kreeg), die in de serieproductie werd vervangen door de hoekige, eenvoudigere en meer kosteneffectieve vorm. De V 160 werd aangedreven door een 1.900 pk sterke 16-cilinder van Mercdes-Benz of Maybach. Vanaf 1964 deden de door Krupp, Henschel, KHD, Krauss-Maffei en MaK gebouwde V 160 hun werk.
Met meer dan 800 stuks is de serie V 160 een van de meest gebruikte lijndiesellocomotieven van de DB. De familie V 160 omvat onder meer de series 215 t/m 219, 225 en 226. Ze werden gebruikt in eenvoudig zijspoor en regionaal verkeer, maar ook voor goederentreinen, sneltreinen en intercitytreinen. De 218-serie is de nieuwste ontwikkeling in de V 160-familie. Het heeft een elektrische treinverwarming en een motor van 2500 tot 2800 pk, waardoor de hulpdiesel van de verwarmingsgenerator overbodig werd. Treinverwarming en push-pull treinbesturing maakten de 218 uiteindelijk tot een universele locomotief voor passagiers- en goederentreindiensten, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn.
Lenz is al meer dan 30 jaar actief op het gebied van modelspoorwegen. Veel van de technologieŰn voor modelspoorbesturing die tegenwoordig vanzelfsprekend zijn, zijn ontwikkelingen uit het huis van Lenz. Het zogenaamde DCC-formaat voor de digitale besturing van modelspoorbanen van alle groottes wordt wereldwijd gebruikt en is daarmee het meest gebruikte besturingssysteem van allemaal, door de NMRA in 1993 tot standaard verklaard.

Maar ook vˇˇr de ontwikkeling van dit digitale besturingssysteem had Lenz al mijlpalen gezet voor de modelspoorliefhebber, bijvoorbeeld met de "REPA Lok-Aus" en de legendarische "Teichmann controller". Lenz is voortdurend bezig om de bezigheid met modelspoorbanen interessanter, afwisselender, maar ook gemakkelijker te maken: USP zorgt voor een ononderbroken datatransmissie naar de decoder, zelfs als de stroom van het spoor wordt onderbroken, ABC zorgt voor nauwkeurig stoppen voor seinen, RailCom levert informatie van de locomotief terug naar het digitale systeem.

Lenz's intrede in 0-spoor is niet alleen goed ontvangen door "veteraan" nulspoor enthousiastelingen, maar heeft ook tal van modelspoor liefhebbers ge´nspireerd om in te stappen in/met dit geweldige spoor. Lenz breidt ook hier zijn programma voortdurend uit, maar hecht nog steeds veel belang aan de grootst mogelijke trouw aan het prototype, buitengewone techniek en hoge kwaliteitsnormen.