Modellbahn Union goederenwagen Pwghs HO

Pwghs escorte goederenwagon - het prototype

Het gebrek aan bagagewagons voor goederentreinen bij de DB in het midden van de jaren 50 leidde tot de ontwikkeling van de Pwghs 54 op basis van de Gms 54. Hiermee werden de kosten van een geheel nieuw ontwerp vermeden en konden de wagons eenvoudig worden omgebouwd tot normale G-wagons. De Pwghs 54 kwam overeen met de Gms 54, maar had geen laad- en ventilatieopeningen. In plaats daarvan werd de wagen uitgerust met een bestuurderscabine en toilet en een voordeur die toegankelijk was via het remmersbordes. Van de Pwghs 54 werden er 1200 gebouwd.Een deel van de Pwghs 54 werd na ingebruikname ingezet voor expresvracht, herkenbaar aan de grote E aan de zijkanten van de wagen.

Veelzijdig en nog steeds in gebruik

Enkele rijtuigen werden ingezet op zijlijnen en op de autotrein naar Sylt.Vanaf 1970 werden meer dan 700 Pwghs 54's die niet meer nodig waren, omgebouwd tot Gls 205's. personeel overbodig. Tot het einde van de jaren negentig werden echter nog auto's door de DB gebruikt op zijlijnen en als begeleidingsauto's voor LÜ-zendingen, en andere auto's hebben het in particuliere bedrijven overleefd als werkplaats- en begeleidingsauto's, waarvan sommige tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. .

We hebben momenteel de volgende Pwgh-modellen op voorraad of kunnen deze pre-orderen:

Begeleiding goederenwagen Pwghs Spoor H0 van Modellbahn Union

Voorzien van binneninrichting, te openen deuren, beweegbare & afzonderlijk aangebrachte deurkrukken, afzonderlijk aangebrachte treden en leuningen, binnenverlichting voor bediening met knoopcellen, NEM-koppelingsschachten, kortkoppelingsschalmen, standaard beugelkoppelingen. Afhankelijk van de uitvoering zijn verschillende aslagers, chassis, deurgrepen, trappen, bordessen en interieurinrichtingen uitgevoerd. Als optie bieden wij AC-assen aan voor de ombouw.

Een goederenwagon met verlichting

De in de fabriek geïnstalleerde interieurverlichting wordt gevoed door twee LR41-knoopcellen (niet inbegrepen in het aanbod). Hij werkt onafhankelijk van de trekstroom en is daarom geschikt voor alle analoge en digitale gelijkstroom- en wisselstroomsystemen en voor stroomloze trajecten. Het wordt ingeschakeld door met de meegeleverde "toverstaf" op het dak te tikken.

De kleine verschillen maken het verschil

In het prototype verschillen de Pwgh's in verschillende versies en conversies. Dit geldt voor treden, deursloten & deurstoppers, aslagers & veren en andere details. Veel van deze verschillen passen wij voorbeeldgetrouw toe in onze H0-spoormodellen.