Modellbahn Union Ketelwagen Zafns HO

Knikketelwagen Zafns - het prototype:

De gelede ketelwagens type Zafns worden gebruikt voor het vervoer van kalkslib. Om het slib te kunnen lossen, wordt de wagen in het midden gekanteld of "gebogen" naar de uitlaatklep toe. De wagons zijn sinds het midden van de jaren 80 in gebruik en worden geëxploiteerd door verschillende goederenwagenexploitanten en spoorwegmaatschappijen. Dit leidt tot een veelheid aan combinaties in de kentekens, huisstations en eigenaren van de wagons. Ze zijn voornamelijk gevestigd en geregistreerd in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. De lengte over de buffers is 14,45 m.

Een internationale zilveren kogel

Wist u dat de gelede ketelwagens van Zafns in Engeland "Silver Bullets" heten? De rijtuigen zijn zowel veerwaardig als goedgekeurd voor de Kanaaltunnel, waardoor rijtuigen met Britse registraties het continent kunnen bereizen en rijtuigen uit Duitsland, Frankrijk, België en andere landen op Engelse sporen kunnen rijden. Ook hebben we van onze klanten foto's ontvangen van de ketelwagen Zafns uit Tsjechië en Italië.

We hebben momenteel de volgende Zafn-modellen op voorraad en kunnen vooraf worden besteld:

Modellbahn Union
Artikelnr.: MU-H0-X00008
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 3,00 U spaart zo:: 33%1,01
1,99
incl. Btwen excl. verzendkosten

momenteel niet leverbaar
Modellbahn Union
Artikelnr.: MU-H0-G32057
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 45,99 U spaart zo:: 25%11,50
45,99 1)
34,49
Güterwagen Woche
(tot 19.05.2024)
-25%
incl. Btwen excl. verzendkosten
momenteel niet leverbaar

Ketelwagen met knikbesturing Zafns H0 van Modellbahn Union:

De Modellbahn Union Spoor H0 1/87 modellen van de gelede ketelwagens worden gekenmerkt door een gedetailleerd ontwerp en bedrukking evenals talrijke aanbouwdelen af fabriek. Alle roosters en panelen zijn ook af fabriek gemonteerd. De auto's zijn verkrijgbaar in een voorbeeldgetrouwe glanzende nieuwe versie en met zeer realistische verwering. Alle modellen hebben een korte koppelingsschakel en NEM-koppelingszakken en zijn 166 mm lang. Optioneel bieden wij ombouw naar AC-assen aan.

De opdruk maakt het verschil

Zoals bij veel moderne goederenwagens zijn er bij de Zafns geen grote ontwerpverschillen. Daarom ligt de focus van de modellen op de talrijke varianten van verstellers, bedrijfsnummers, huisstations en nog veel meer. Ook wordt rekening gehouden met verschillende landspecifieke afkortingen, informatie over het gebruik in ferry- en tunnelverkeer en adressen.