Modellbahn Union Elektrisch treinstel Desiro HC HO

Elektrisch treinstel Desiro HC - het prototype:

De Desiro HC (High Capacity) is een enkel- en dubbeldeks variant van de Desiro van Siemens en werd in 2014 gepresenteerd. De treinen bestaan uit vier tot zes auto's, waarbij alleen de enkeldeks eindauto's worden aangedreven. Vierdelige units hebben 400-420 zitplaatsen. Wanneer ze als RRX worden gebruikt, bereiken de treinen een topsnelheid van 160 km/u en zijn ze 105 meter lang in vier secties.

De Rhein-Ruhr-Express RRX:

De Rhein Ruhr Express (RRX) is op 9 december 2018 in gebruik genomen. Lijnen RE1, 4, 5, 6 en 11 worden nu geëxploiteerd als RRX met Desiro HC treinstellen, meestal in dubbele tractie. Aanvankelijk werden de lijnen geëxploiteerd door Abellio en National Express, nu is alleen National Express verantwoordelijk. De treinen worden onderhouden in het Siemens Rail Service Center in Dortmund-Eving.

We hebben momenteel de volgende Desiro HC-modellen op voorraad of kunnen deze vooraf bestellen:

De Desiro HC in spoor H0 van Modellbahn Union

De modellen zijn uitgerust met 2 motoren, vliegwielen, 22-polige digitale interface, lichtwissel (in digitaal bedrijf afzonderlijk schakelbaar), grootlicht, cabineverlichting (in digitaal bedrijf schakelbaar), interieurverlichting, interieurinrichting, beweegbare pantografen, korte koppelschalmen, onder spanning staande speciale koppelingen, dummykoppelingen aan de voertuiguiteinden, werkende Scharfenberg-koppelingen die aan de voertuiguiteinden kunnen worden gemonteerd en vele andere details. AC-modellen worden vanuit de fabriek verzonden met een decoder.

Iets bijzonders: de Desiro modellen met geluid

Voor de geluidsversies hebben we in samenwerking met Zimo en LeoSoundLab het originele geluid laten opnemen op een National Express Desiro HC. Hier vind je ook een filmpje op Youtube. Bij elke variant zijn de geluidsversies mee te bestellen.

Desiro Prototyp 1
Desiro Prototyp 2
Desiro Prototyp 3
Desiro Prototyp 4