Startsets HO

Een startset in spoor HO is de perfecte start in de fascinerende wereld van de modelspoorbaan. Compleet uitgerust met een voorbeeldgetrouwe locomotief en wagons, rails en de juiste controller (control unit) bent u met de juiste HO-startset in een mum van tijd klaar voor uw eerste vertrek.

Piko
Artikelnr.: Piko-57094
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 79,99 U spaart zo:: 9%7,99
72,00
incl. Btwen excl. verzendkosten

momenteel niet leverbaar
Märklin
Artikelnr.: Marklin-29469
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 269,00 U spaart zo:: 21%59,01
269,00 1)
209,99
Märklin
(tot 25.04.2024)
-21%
incl. Btwen excl. verzendkosten
momenteel niet leverbaar
Märklin
Artikelnr.: Marklin-29344
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 99,99 U spaart zo:: 19%19,59
80,40
incl. Btwen excl. verzendkosten

momenteel niet leverbaar
Märklin
Artikelnr.: Marklin-78792
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 69,99 U spaart zo:: 10%7,00
62,99
incl. Btwen excl. verzendkosten

momenteel niet leverbaar
Märklin
Artikelnr.: Marklin-29188
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 179,99 U spaart zo:: 10%18,00
161,99
incl. Btwen excl. verzendkosten

momenteel niet leverbaar
Märklin
Artikelnr.: Marklin-29345
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 79,99 U spaart zo:: 26%21,09
58,90
incl. Btwen excl. verzendkosten

momenteel niet leverbaar
Märklin
Artikelnr.: Marklin-29890
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2): 269,00 U spaart zo:: 6%17,66
251,34
incl. Btwen excl. verzendkosten

momenteel niet leverbaar

Met startsets kun je makkelijker aan de slag in de modelspoorwereld

Een H0-startset op schaal 1:87 bevat alle belangrijke componenten voor een ongecompliceerde start als modelspoorder. Passagierstrein, goederentrein, locomotief - voor bijna elke smaak is er een passende startset. Het HO-spoor wordt niet alleen door modelspoorders gewaardeerd vanwege zijn schaal, de keuze aan andere accessoires overtuigt ook door zijn eerlijke prijs-prestatieverhouding en zijn buitengewone veelzijdigheid.

Een HO-startset voor modelspoorbanen combineert meerdere voordelen tegelijkertijd: Met slechts één set kunt u al na korte tijd aan de slag, want alle startsets bevatten naast de trein een complete rondbaan en de voor het rijden benodigde besturingseenheid. Uitpakken en monteren volgens de meegeleverde instructies: zo eenvoudig is het om aan de slag te gaan met deze populaire hobby. Met een voldoende grote bodemplaat, bijvoorbeeld van hout, heb je eindelijk voldoende ruimte voor je eerste eigen rotonde.

Märklin, Roco & Co: HO startsets van bekende fabrikanten

Modelspoorders hebben de keuze uit een grote verscheidenheid aan producten om hun eigen modelbaan zo realistisch en voorbeeldgetrouw mogelijk tot leven te brengen. Van de passagierstrein tot de goederentrein tot speciale treinen, veel spoorwegmomenten kunnen heel mooi worden nagebootst. Deze variant roept echter vooral bij beginners enkele vragen op, vooral als je bedenkt welke fabrikant de juiste HO-startset in zijn assortiment heeft. De beslissing voor de startset bepaalt immers meestal de verdere planning van het modelspoorsysteem.

De naam Märklin staat voor een traditioneel bedrijf uit Göppingen met echte modelspoorgeschiedenis. Een Märklin spoorwegstartset is al generaties lang een van de onbetwiste bestsellers in kinderkamers of verbouwde zolders. De elektrische, diesel- of stoomlocomotieven in de Märklin HO-startsets zijn doorgaans uitgerust met volledig geluid en andere digitaal schakelbare functies en maken een ideale introductie in de wereld van Märklin HO mogelijk.

Terwijl Märklin vertrouwt op wisselstroom als energiebron, werken andere fabrikanten volgens het gelijkstroomprincipe. Zo zijn Roco HO startersets zowel in digitale als analoge uitvoering verkrijgbaar. Bovendien kan de Oostenrijkse modelspoorfabrikant terugkijken op tientallen jaren ervaring op het gebied van de professionele modelbouw. Een Roco HO-startset belooft veel plezier bij het betreden van de modelspoorwereld van spoor HO vanwege de hoogwaardige locomotieven en treinen.

Maar ook de fabrikanten Hornby, Piko, Tillig en Bachmann hebben H0 startersets in hun assortiment. De vraag welke HO-startset de juiste keuze is, kan niet in algemene termen worden beantwoord en is meestal afhankelijk van persoonlijke smaak en verdere indelingsplanning.

Veelgestelde vragen over HO-spoorstartsets

Welke HO-startsets zijn er voor kinderen?

De Märklin my world startsets in HO laten de ogen van de kleine spoorwegmannen oplichten - en niet alleen onder de kerstboom, maar het hele jaar door. De Märklin Start up-serie is ideaal voor kinderen, de locomotieven en wagens zijn geschikt voor de leeftijd en bieden een goede introductie tot de modelbouw.

Waar moet u op letten bij het kopen van een startset voor spoor HO?

Bij een HO starterset is het de inhoud die telt. Een definitieve aankoopbeslissing moet worden genomen door verschillende aspecten in overweging te nemen. Nuttige vragen voordat u de juiste startset kiest, kunnen het volgende zijn:

  • Welke set vind jij het leukst (locomotief, trein)?

  • Welk energiesysteem moet worden gebruikt? Zijn er al locomotieven die ook ingezet moeten worden? Heb ik al Piko-, Roco- of Märklin-voertuigen in mijn inventaris?

  • Moet hij analoog aangestuurd worden of moet het een digitale starterset HO zijn?

Hoeveel ruimte heb ik nodig om HO-startsets op te zetten?

Er bestaat geen norm voor de benodigde ruimte voor een HO-startset. De grootte van de baanopbouw is bij iedere HO startset verschillend, maar kun je meestal direct in de omschrijving vinden.

Kunnen startsets later worden uitgebreid met extra modelspooraccessoires?

De HO-startsets van alle merken vormen de basis voor een ontspannen kennismaking met de modelspoorhobby. Voor meer plezier kunnen ze uiteraard worden uitgebreid tot een unieke modelspoorwereld met extra rails van de betreffende fabrikant, voertuigen en auto's (bijvoorbeeld van Herpa of Wiking) en huizen en gebouwen van Modellbahn Union, Faller, Vollmer of Kibri.

Koop HO startersets nu online

Met ons gevarieerde aanbod aan modelspoorbanen en accessoires van alle fabrikanten bieden wij u met een HO-startset een optimale instap in de wereld van de modelspoorbaan. En als je echt aan de slag wilt, krijg je niet alleen meer rails en treinsets van Modellbahn Union, maar ook huizen, voertuigen en reserveonderdelen. Wanneer u een bestelling plaatst met ons bonusprogramma, ontvangt u vanaf een kleine bestelwaarde een gratis artikel naar keuze. Koop nu uw HO-startset bij Modellbahn Union – online of ter plaatse.