stoomlocomotief BR 053 129-3 DB AC Digital Sound

Artikelnr.:  Roco-78141
stoomlocomotief BR 053 129-3 DB AC Digital Sound - Afbeelding 1
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2) : 456,90 (incl. Btw)
Zo bespaart u bij ons:10 %45,70
411,20
incl. Btw en excl. verzendkosten
niet geschikt onder de 14 jaar

Tijd tot de volgende verzending:
Totale prijs: {{ totalPrice }}
stuk
momenteel niet leverbaar
Dit artikel markeren Artikel wordt genoteerd
Beschikbaarheid: (Levertijd: )
  • Beschrijving
Marke
Roco
spoor
HO spoor 16,5mm
Current
AC
product
Stoomlocomotieven
Technologie & Model Informatie
met motor ja
vliegwiel ja
Tractiebanden ja
koppelingen NEM 362 koppelingsvak, kort koppelingsmechanisme, Roco korte koppelingen
licht 3-Licht Spitzensignal & 2 Schlusslichter, mit Fahrtrichtung wechselnd
rookgenerator nachrüstbar
bedrijfsnummer 053 129-3
lengte (mm) 265
speciale functies Lokführerfigur im Führerstand
schaal 1:87
Leeftijd informatie niet geschikt onder de 14 jaar
Digital & Geluid
Digitaal & Geluid ex fabriek
land
Duitsland DB
era
tijdperk IV

Model: Schaal HO AC. Stoomlocomotief 053 129 van de Deutsche Bundesbahn. Uitvoering met baktender, DB-biscuit op de cabine en schijfvormige voorwielen, evenals een fijne detaillering met afzonderlijk bevestigde insteekonderdelen en fraaie metalen wielstellen. Een set geëtste schilden is inbegrepen.

Voorbeeld: De serie 50, waarschijnlijk de belangrijkste stoomlocomotief van de DB uit de jaren 1950/60 met vele ontwerpvarianten, had zich in die tijd bewezen voor bijna alle soorten treinen op hoofd- en nevenlijnen. Meer dan 60 belangrijke varianten zorgden er immers voor dat vrijwel geen enkele 50 een volledig identiek uiterlijk had aan een zusterlocomotief. De 1'E goederenlocomotieven, die vanaf 1939 in ongeveer 3.100 exemplaren werden gebouwd, werden beschouwd als robuust, krachtig, gemakkelijk te onderhouden en uiterst betrouwbaar. Na 1945 bleven meer dan 2.000 locomotieven in dienst van de Deutsche Bundesbahn. De locomotieven haalden een maximumsnelheid van 80 km/u, hadden een vermogen van ca. 1.200 kW en een aslast van 15 t. Bij de invoering van het EDP-serieschema in 1968 waren er nog 1.452 locomotieven in DB's bestand. Aangezien het serienummer slechts drie cijfers kon hebben, werden de aanduidingen 051, 052 en 053 ingevoerd, naast het serienummer 050.
Voor dit artikel is er ook apparatuur
Opgericht in 1960 als fabrikant van plastic producten (zandemmers, miniatuur militaire voertuigen), is het bedrijf nu een van 's werelds toonaangevende leveranciers van modelspoorbanen als innovatieleider. De eerste locomotieven werden in 1976 geproduceerd. De modellen werden vanaf het begin gekenmerkt door precisie en authenticiteit en vestigden al vroeg de reputatie van het bedrijf op het gebied van kwaliteit. Daarnaast heeft Roco altijd verder nagedacht over "modelspoor" en de industrie gestimuleerd met innovaties. In de loop van de decennia zijn de wagons die niet in lengte worden ingekort, de meer prototypische sporen met minder hoge spoorprofielen of de "snag-free" sluiting koppelingen moeten worden vermeld. Een mijlpaal voor de toekomst is het hypermoderne Z21-besturingssysteem, dat voor het eerst de virtuele en echte spelwereld combineert en zo de speelwaarde van modelspoorbanen naar een geheel nieuw niveau tilt. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Bergheim/Salzburg. Roco is wereldwijd aanwezig en is via Modelleisenbahn München GmbH een bedrijf van Modelleisenbahn Holding GmbH, waartoe ook de Duitse kwaliteitsfabrikant Fleischmann behoort. Roco vertrouwt op waardevol en handwerk. Dit is de enige manier om de gedetailleerde, zeer betrouwbare en functionele miniaturen te maken. Een uitgebreid kwaliteitsmanagement met interne en externe kwaliteitsborgingsmaatregelen zorgt ervoor dat Roco locomotief- en wagoneigenaren de beste kwaliteit krijgen en lang van hun modellen kunnen genieten. Ook hier is Roco een pionier. De Roco-fabriek in Arad was de eerste fabriek in de modelspoorindustrie die door het Duitse DQS GmbH werd gecertificeerd volgens ISO 9001.