elektrische locomotief BR E94 035 DRG DC AC Digital Sound

Artikel-Nr.:  ESU-31122
elektrische locomotief BR E94 035 DRG DC AC Digital Sound - Bild 1
ehemaliger UVP 2) : 459,00 (inkl. MwSt.)
Bei uns sparen Sie somit:10 %
413,10
inkl. MwSt. und zzgl. Versand
niet geschikt onder de 14 jaar
stuk
momenteel niet leverbaar
Kauf über Bonuspunkte:
Für den Kauf über Bonuspunkte werden 41.310,00 Bonuspunkte benötigt.
Fehlende Bonuspunkte: 41.310,00
Diesen Artikel merken Artikel ist gemerkt
Verfügbarkeit:(Lieferzeit: 1-2 Tage)
  • Beschreibung
model:
ESU plaatst nu een monument in H0 vanwege het ontwerp met zes assen, vaak Duitse krokodillen genoemd vanwege het gearticuleerde driedelige ontwerp. Het ESU-model heeft een fijn gedetailleerde metalen behuizing en is ook gemaakt van metalen stelen. Talloze losse onderdelen van metaal en plastic brengen de krachtige indruk van het model in het model. Op het metalen chassis, de epochengerechtchten verschillen natuurlijk tussen de locomotieven. Het verschillende aantal zandbakken, de reproductie van houten en metalen treden op het dak en natuurlijk het ontwerp van de lampen zijn opvallend. Het spreekt voor zich dat de lampen vrijstaand zijn. De filigraan-pantografen kunnen individueel vanuit het controlecentrum op afstand worden geheven en neergelaten. Afzonderlijke schakelaars (één lamp aan beide zijden) en een cabineverlichting kunnen afzonderlijk worden geschakeld. Een hoogtepunt van het tijdperk-IV-Lok de juiste achteraf in het origineel van de DB in de rijrichting Anfahrlampen aan de uiteinden van het centrale framedeel, die afzonderlijk kunnen worden geschakeld. De motor is ook uitgerust met sensoren voor de situatie betrokken ruis in bochten en routes, een LokSound V4.0 M4 decoder met twee luidsprekers en een energie-opslaginrichting, die waarborgt ook bij vervuilde rails of lange routes voor veilig gebruik. Dankzij RailCom Plus®-functionaliteit meldt de loc zich automatisch aan bij geschikte controlecentra (bijv. ESU ECoS). De bewezen met andere ESU locomotieven Universal Electronics voor conversie naar drie-draads AC met plug-molen en Universalradsätzen je naar E94. Natuurlijk brengt de LokSound-decoder het originele E94-geluid in de oren. Voldoende ruimte voor de luidspreker en de klankkast blijft geïnfecteerd elke compacte kernloze motor met vliegwiel elk draaistel en drijft twee assen. Vier tractiebanden zorgen ervoor dat de locomotief ook op rails rijdt. Voor een perfecte krachtafnemer zijn de middenassen verend. Behuizing en het chassis van metaal kleine onderdelen van messing en kunststof worden afzonderlijk aangedreven Vrijstaande stuur en lantaarns, veerbuffer, instelling geleid clutch standaard NEM 362, hulpaandrijving heffen en neerlaten van de stroomafnemer, twee klokankermotoren met vliegwiel, vier assen via cardan en wormwiel, vier- lijm ringen, Universal Electronics, lichtverandering wit / rood, cabineverlichting, Rangierbeleuchtung, controle door ESR LokSound V4.0 M4, decoder hoogwaardige luidsprekers, schakelaars en curve sensoren, "Power Pack" opslagcondensator voor constante stroomtoevoer, lengte over buffers 213,8 ??mm, Min. Straal van 360 mm.
Delivery: locomotief een representatieve verpakking onderdelenpakket tractie banden en reserveonderdelen kleine onderdelen (ruitenwissers, trappen, enz.), Uitgebreide documentatie behulp modelinformatie.
prototype:
De krachtige elektrische locomotieven van de E94-serie was de Deutsche Reichsbahn-Gesellschaft (DRG) ontwikkelen van een sterkere en snellere opvolger van de E93. De levering begon pas in 1940, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Aangezien de E94 als belangrijk war series (KEL 2) geen enkele aflevering stop onderworpen, kwam de oorlog, 146 kopieën van 3300 kW en 90 km / h zesassige robot. Al vanaf 1946 voltooide men reeds voltooide machines en de DB bracht tot 1956 nog 49 locomotieven in dienst. De laatste gebouwde 23 locomotieven had een capaciteit van 4680 kW, werden in 1968 op de 100 km / h goedgekeurd en waren te wijten aan de onderscheidende technische verschillen als een reeks E94.2 (later 194,5) uit. 44 locomotieven bleven in Oostenrijk, rolden daar als een serie 1020 en werden in de jaren zestig zwaar heropgebouwd door de ÖBB. Het grootste deel van de overblijfselen op het gebied van Sovjet-bezettingszone E94 werden naar de Sovjet-Unie verdreven en pas in 1952 naar de DR teruggebracht. De se had 23 exemplaren opgewerkt en gebruikte ze voornamelijk bij zware vrachtdiensten, maar ook steeds weer voor zware sneltreinen. Het domein van de DB-E94 (later 194) was ook zware vracht, maar de zware locomotieven werden bevooroordeeld als vulling capaciteiten ook lokale treinen die soms slechts twee Umbauwagen koppels waren, zodat de locomotief was dan ook zwaarder dan de auto set. De DB verzaakt vanaf 1985 aan hun krokodillen, terwijl de DR vertrouwde tot 1990 en de ÖBB zelfs tot 1995 de betrouwbare locomotief. 15 E94 en 18 kopieën van 1020 werden behouden, waarvan sommige zijn niet alleen operationeel vandaag, maar beschikbaar voor particuliere spoorwegen bijna dagelijks in zware goederentreinen.
spoor
HO spoor 16,5mm
Current
DC
AC
product
Elektrische Locomotieven
Technologie & Model Informatie
motor ja
vliegwiel ja
Tractiebanden ja
koppelingen NEM 362 Kupplungsaufnahme, KKK, Bügelkupplungen
licht 3-Licht Spitzensignal & 2 Schlusslichter, mit Fahrtrichtung wechselnd
interieur Führerstand
binnenverlichting Führerstand
bedrijfsnummer E94 035
schaal 1:87
Digital & Geluid
Digitaal & Geluid ex fabriek
land
Duitsland DRG
era
tijdperk II
Kundenbewertungen von Modellbahn Union einsehen