HO diesellocomotief SD40-2 Topeka & Santa Fe 5128 DC/AC Digital SoundNeu

Artikel-Nr.:  ESU-31450
HO diesellocomotief SD40-2 Topeka & Santa Fe 5128 DC/AC Digital Sound - Bild 1
ehemaliger UVP 2) : 349,00 (inkl. MwSt.)
Bei uns sparen Sie somit:10 %
314,10
inkl. MwSt. und zzgl. Versand
niet geschikt onder de 14 jaar
stuk
momenteel niet leverbaar
Kauf über Bonuspunkte:
Für den Kauf über Bonuspunkte werden 31.410,00 Bonuspunkte benötigt.
Fehlende Bonuspunkte: 31.410,00
Diesen Artikel merken Artikel ist gemerkt
Verfügbarkeit:(Lieferzeit: 1-2 Tage)
  • Beschreibung

model: Échelle HO. Aandrijving door krachtige vijfpolige motor met vliegwielen op 4 assen, 4 tractiebanden, ESU universele elektronica met insteekgrinder, universele wielsets voor veilige werking op Märklin®-C en –K rupsen, evenals tweedraads rupsbandmateriaal van Fleischmann (model en professioneel), Peco, Piko, Roco (2,5 mm, Line en Geo-Line) en Tillig Elite. Sloot licht op de omtrek of zwaailichten (strobelight of stratolight) op het dak. Geschikt voor het rijden op een straal van 358 mm. Nieuwe LokSound-functies "Drive hold", "Run 8", "Coast", "Independent Brake" en "Dynamic brake". Standaard beugelkoppeling (inclusief Amerikaanse klauwkoppeling). Behuizing met tijdvak- en locnummer-specifieke details. Opengewerkte ventilatorgrill. Veelkleurige bestuurderscabine met cabineverlichting.

Prototype: De SD40-2-serie van de Amerikaanse fabrikant Electro-Motive Division EMD is sinds 1972 niet meer te stoppen. De 16-cilinder tweetakt 645E3 dieselmotor met turbocompressor levert 3000 pk en genereert de energie voor de zes elektrische tractiemotoren in de draaistellen. Een topsnelheid van 105 km / u was voldoende voor zware goederentreinen. Bijna onverwoestbare technologie en maximale onderhoudsvriendelijkheid maakten van het 167-tons zesassige voertuig een bestseller in het EMD-assortiment. Tussen 1972 en 1986 kon de fabrikant, behorende tot de groep General Motors, 3.950 exemplaren verkopen, die worden gebruikt op spoorwegen in de VS, Canada en Mexico. De grootste vloten, elk met meer dan 600 exemplaren, waren eigendom van de Union Pacific en Burlington Northern, die onderdeel waren geworden van de BNSF, die op hun beurt Atchison, Topeka en Santa Fe hadden overgenomen. Ondanks een leeftijd van meer dan 40 jaar, heeft de Norfolk Southern vanaf 2010 143 locomotieven in zijn eigen werkplaatsen uitgerust met een zelf ontwikkelde nieuwe bestuurderscabine ("Admiral Cab") en lage korte stelen. Vanwege de lange aanschafperiode stuitte de SD40-2 zelfs op andere legendes van locomotieven zoals de opvallende gestroomlijnde F7 of de ALCo PA.
 

prototype: In de jaren 1950, werd de Duitse spoorwegen DB van plan om een ??groot aantal van drie-assige rangeerlocomotieven kopen om de verschuiving dienst te moderniseren. Er werd besloten om met koppelstangen en blindas te rijden. Met een maximum snelheid van 60 km / h range toestel, de locomotief is snel als de dan gebruikelijke met goederentreinen, en gebruikten de toegestane snelheid op secundaire lijnen uit. De kolengestookte oven (Dofa-oven) werd alleen gebruikt om de geparkeerde V60 warm te houden. Vanaf de jaren 1990, de DB verving de ovens gevoed door externe voeding Warming apparatuur, waardoor de ovens aan de voorkant verantwoord onder de juiste baan. Andere externe veranderingen waren de installatie van Indusimagneten vanaf het midden van 1960 en van 1985 tot de meeste locomotieven van automatische koppelingen rusten. DB intern, de productiemachines zijn onderverdeeld in lichte en zware locomotieven. Extern verschillen beide typen niet. De 54 t heavy-duty versie heeft een groter frame dan de 48-tons lichtlocomotieven. Met de introductie van computer-vriendelijke termen in 1968, werden de kleine locomotieven gezien het serienummer 260, de zware werden uitgevoerd zoals de 261ste Tot het begin van de jaren tachtig moesten de locomotieven van beide series worden bemand met treingeschoold personeel. In 1987 voerde nieuwe nummering van de locomotieven van de serie 360 ??en 361, DB vertelde de machines om de kleine locomotieven en gemaakt voor opgeleid als locomotieven Rangierer de functietitel locomotief rangeren leider. De machines uitgerust met automatische koppeling (AK) en radiografische afstandsbediening kregen de aanduiding 364 (lichte constructie) en 365 (zware constructie). De BR 362 en 363 stond slechts vanaf 1992 en verwijzen naar locomotieven die zijn uitgerust met de Caterpillar motor 3412 DI-TA in plaats van de oorspronkelijke Maybach GTO 6 / GTO 6A.
Marke
ESU
spoor
HO spoor 16,5mm
Current
DC
AC
product
Diesellocomotieven
Technologie & Model Informatie
motor ja
vliegwiel ja
Tractiebanden ja
koppelingen Digital fernbedienbare Kupplung in NEM-Schacht
licht USA Vorbild
interieur Führerstand
binnenverlichting Führerstand und Führerpultbeleuchtung
bedrijfsnummer 5128
schaal 1:87
Digital & Geluid
Digitaal & Geluid ex fabriek
land
USA en Canada Atchison, Topeka & Santa Fe
era
tijdperk VI
Für diesen Artikel gibt es auch dazu passende Artikel
Kunden, die diesen Artikel gekauft haben, haben auch diese Artikel gekauft:
Kundenbewertungen von Modellbahn Union einsehen