HO Weihnachtspyramide

Artikelnr.:  MU-H0-L00053
HO Weihnachtspyramide - Afbeelding 1
HO Weihnachtspyramide - Afbeelding 2
HO Weihnachtspyramide - Afbeelding 1HO Weihnachtspyramide - Afbeelding 2
19,99
incl. Btw en excl. verzendkosten
niet geschikt onder de 14 jaar
Totale prijs: {{ totalPrice }}
stuk
momenteel niet leverbaar
Dit artikel markeren Artikel wordt genoteerd
Beschikbaarheid: (Levertijd: )
  • Beschrijving
  • Download
Marke
Modellbahn Union
product
Plantconstructie & landschapsontwerp
Technologie & Model Informatie
spoor Spoor HO
Materiaal en ontwerp Lasercut Kit
schaal 1:87
Leeftijd informatie niet geschikt onder de 14 jaar.
era
tijdperk III
tijdperk IV
tijdperk V
tijdperk VI

Model: Schaal HO. Lasergesneden kit gemaakt van multiplex. Afmetingen L x B x H: 70 x 70 x 136 mm. Het beweegbare model is gemaakt van multiplex en rijkelijk versierd met kleine figuren en kaarsen.
De afbeelding toont een geschilderd patroon als ontwerpsuggestie. Alle getoonde accessoires dienen als een ontwerpvoorbeeld en maken geen deel uit van het aanbod.

Voorbeeld: de oorsprong van de kerstpiramide gaat terug tot de middeleeuwen. In deze periode was het in Zuid- en West-Europa gebruikelijk om groenblijvende twijgen (bijv. Buxus) in huis op te hangen om een ??ramp in de donkere tijden te voorkomen. In Noord- en Oost-Europa werd dit geprobeerd met behulp van de kracht van het licht.
De kerstpiramide combineerde beide gebruiken en werd een symbool van Kerstmis, vooral in het Ertsgebergte. Tot de jaren 1930 bleven kerstpiramides uitsluitend binnenlandse kerstversieringen, die vaak een speciale plaats hadden in de huiskamers. Volgens de overlevering had de laatste, gepensioneerde Frohnauer Steiger Traugott Pollmer 1926 het idee om een ??"piramide voor iedereen" in de open lucht op te zetten. In 1931, drie jaar na de dood van Pollmer, begon het werk aan de eerste buitenpiramide van het Ertsgebergte onder leiding van de Schnauzerverein von Frohnau bij Annaberg-Buchholz en in samenwerking met lokale ambachtslieden, de gemeenteraad en de beeldhouwer Paul Schneider. Na zijn voltooiing werd de Frohnauer-piramide plechtig ingehuldigd op 17 december 1933.
Pas na de beurt vanaf 1990 begon een echte boom en sindsdien vindt men in heel Duitsland grote kerstpiramides op de kerstmarkten.
apparatuur
bijpassende artikelen
Modellbahn Union werd opgericht in 1999 onder de naam JapanModelRailways.De focus lag aanvankelijk op het importeren van spoorwegmodellen uit Japan.
In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid met modelbouwartikelen zoals vliegtuig- en militaire modelbouw en modelbouw spoorwegen uit andere landen.
Modelspoor Unie is de exclusieve importeur in Europa voor de bedrijven Microace en Modemo uit Japan, Dapol uit Groot-Brittannië en Os.kar uit Italië.
Een ander aandachtspunt vandaag is de productie van ons eigen model spoorwegen en lasercut kits, evenals de bestelling en verkoop van exclusieve modellen van bekende fabrikanten zoals Liliput, Rivarossi, Arnold en Dapol. Informatie over het assortiment is te vinden op info.modellbahnunion.com.

U kunt de Modellbahn Union-modellen alleen rechtstreeks bij ons krijgen. Via onze internetwinkels www.modellbahnunion.com voor spoorbreedtes Z, TT, H0, 00 en 0 evenals via www.dm-toys.de voor de meter N heb je de volledige beschikbare selectie. U heeft ook de mogelijkheid om te winkelen in onze winkels in Kamen en Issum. Ook vindt u Modellbahn Union op de grote modelbouwbeurzen zoals Dortmund, Leipzig, Keulen en Stuttgart.