HO Goederenwagen set Gas-Kesselwagen Zag 620 OEVA ÖBB 2x

Artikelnr.:  ESU-36532
HO Goederenwagen set Gas-Kesselwagen Zag 620 OEVA ÖBB 2x - Afbeelding 1
HO Goederenwagen set Gas-Kesselwagen Zag 620 OEVA ÖBB 2x - Afbeelding 2
HO Goederenwagen set Gas-Kesselwagen Zag 620 OEVA ÖBB 2x - Afbeelding 1HO Goederenwagen set Gas-Kesselwagen Zag 620 OEVA ÖBB 2x - Afbeelding 2
voormalige Vrijblijvende adviesprijs 2) : 79,90 (incl. Btw)
Zo bespaart u bij ons:12 %9,80
70,10
Totale prijs: {{ additionalCosts }}
stuk
momenteel niet leverbaar
Ik betaal met bonuspunten:
Als u met bonuspunten wilt betalen, heeft u 7.009,71 bonuspunten nodig.
Tekort aan bonuspunten: 7.009,71
Dit artikel markeren Artikel wordt genoteerd
Beschikbaarheid: (Levertijd: 1-2 dagen)
  • Beschrijving
model: Schaal HO DC. Model van een Zag-tankwagen onder druk met een capaciteit van 620 hl. Doorboorde geëtste treden en boxen. Afzonderlijk ingestelde details van het remsysteem. Vrijstaand stuur. Geëtste adresplaten met filigraanbevestigingssteunen. Vrijstaande doseerventielen en afsluiters. Meerdelige draaistellen van het type Minden Dorstfeld met vrijstaande rechthoekige haken. Beide zijden geprofileerde wielschijven. U-bout in sleufgeleide standaardas. Verkeerbare minimumradius = 360 mm, lengte over buffer = 145,7 mm.
Voorbeeld: om bedrijven en particuliere huishoudens te voorzien van LPG voor verwarming, kochten verschillende bedrijven gecomprimeerde gastankwagons. Omdat in de jaren tachtig nog niet overal gaspijpleidingen beschikbaar waren, waren er gasmagazijnen in landelijke gebieden, die per spoor werden aangeboden en vloeibaar gemaakte gassen zoals propaan of butaan per vrachtwagen aan de huishoudens leverden. In autogroepen of als alleenstaande auto's zijn de eerste met een gele, vanaf het einde van de jaren zestig leverde een oranje gekleurde buikbandage gastankwagen in veel goederentreinen op hoofd- en zijsporen. In het begin van de jaren zestig kwam grijsachtig wit of kiezelgrijs steeds vaker voor dan het eerder gebruikte ijzergrijs. De meeste vierassige typen hadden de zogenaamde bodemafvoer, wat betekent dat de flenzen en kleppen zich in het gebied van de ketelbodem bevinden. In het Zag-type wordt gecodeerd dat het voertuig een tankwagen (Z) is met vier of meer assen (a) voor gecomprimeerde, vloeibaar gemaakte of onder druk staande gassen (g). Het Pullman-model bootst een vierassige 620hl-gaswagen onder druk van de wagenfabriek van Uerdingen na, die voornamelijk wordt verkocht aan autoverhuurbedrijven zoals de Eisenbahn Verkehrsmittel A.G. EVA. In de fabriek was EVA, later samengevoegd met VTG, een partner. Kenmerkend voor de Uerdinger-auto met bevestigd zonnescherm was de relatief grote dakoverstek met de radiaal verlopende afstandhouders. Het centrale mangat aan de voorkant zonder handrem was tot ongeveer het midden van de jaren 1960 gebruikelijk in nieuwe gebouwen.
Marke
ESU
spoor
HO spoor 16,5mm
Current
DC
product
Goederenwagen
Technologie & Model Informatie
koppelingen NEM 362 Kupplungsaufnahme, Bügelkupplungen
schaal 1:87
land
Oostenrijk ÖBB
era
tijdperk IV
Voor dit artikel is er ook dazu passende Artikel
Klantbeoordelingen van Modellbahn Union bekijken
0