Elektrische locomotief Ge 4/4 III 644 Wereldrecordpoging Alpine Cruise RhB

Nieuw
Artikelnr.:  Bemo-1659175
Elektrische locomotief Ge 4/4 III 644 Wereldrecordpoging Alpine Cruise RhB - Afbeelding 1
339,99
incl. Btw en excl. verzendkosten
niet geschikt onder de 14 jaar

Tijd tot de volgende verzending:
Totale prijs: {{ totalPrice }}
stuk
momenteel niet leverbaar
Dit artikel markeren Artikel wordt genoteerd
Beschikbaarheid: (Levertijd: )
  • Beschrijving
Marke
Bemo
spoor
HO spoor 16,5mm
Current
DC
Technologie & Model Informatie
met motor x
vliegwiel x
koppelingen Bemo beugelkoppeling
licht Lichtverandering op basis van het Zwitserse model
interieur bestuurderscabine
binnenverlichting bestuurderscabine
bedrijfsnummer 644
lengte (mm) 184
schaal 1:87
Leeftijd informatie niet geschikt onder de 14 jaar.
Digital & Geluid
Digitaale interface NEM 660 21-pins 21MTC
land
Zwitserland RhB
era
tijdperk VI

Model: Schaal HO DC. Elektrische locomotief Ge 4/4 III 644 Alpine Cruise van de Rhätische Bahn, in de kleuren van de "wereldrecordpoging". Bedrijfsklaar model met onderstel van spuitgietwerk, 5-polige motor; aandrijving en vermogensopname via alle vier de assen. Remslangen, verwarmingskoppelingen en stuur zijn inbegrepen voor zelfmontage.

Voorbeeld: Op zaterdag 29 oktober 2022 zal de Rhätische Bahn een officile poging ondernemen om 's werelds langste passagierstrein over het UNESCO-werelderfgoed de Albula-spoorweg te laten rijden. Met deze wereldrecordpoging willen de RhB en haar partners hun bijdrage leveren aan het 175-jarig bestaan van de Zwitserse Spoorwegen en een baanbrekende prestatie leveren die nog nooit eerder is vertoond. De wereldrecordpoging wordt ondersteund door bedrijven uit Zwitserland en Duitsland, allemaal toonaangevende competentiepartners uit de technologie, industrie, dienstverlening, modelspoorbranche, toerisme en media.
De firma Bemo produceert sinds 1976 spoorwegmodellen in grootschalige kunststoftechnologie in Uhingen (Baden-Württemberg). 25 medewerkers produceren voornamelijk modellen in de schalen 1:87 en 1:45, maar inmiddels zijn er ook enkele 1:160 modellen in het programma opgenomen. De H0-modellen zijn voornamelijk smalspoormodellen in H0e en H0m, gebaseerd op modellen van Zwitserse, Oostenrijkse en Duitse spoorwegen. De modellen met spoorbreedte 0 worden zonder uitzondering aangeboden als 0m, d.w.z. als modellen met meterspoor, gebaseerd op modellen van de Rhätische Bahn. Ook in H0 worden, naast vele modellen dieseltreinstellen, veel verschillende wagens van de Rhätische Bahn aangeboden, zodat de gewone H0-modelbaanliefhebber zich kan verheugen op prachtige treinen uit de Zwitserse Alpen. In N-spoor zijn modellen van de RegioShuttle van ADtranz/Stadler momenteel te vinden in de Bemo-serie.

Bij de ontwikkeling en productie wordt veel belang gehecht aan een compromisloze nabootsing, en waar mogelijk worden ook complete treinstellen aangeboden. Smalspoorsystemen in H0e en H0m en een spoorsysteem in 0m maken het gamma van Bemo compleet.