Decoder SwitchPilot 3

Artikelnr.:  ESU-51830
Decoder SwitchPilot 3 - Afbeelding 1
41,99
incl. Btw en excl. verzendkosten
niet geschikt onder de 14 jaar

Tijd tot de volgende verzending:
Totale prijs: {{ totalPrice }}
stuk
momenteel niet leverbaar
Dit artikel markeren Artikel wordt genoteerd
Beschikbaarheid: (Levertijd: )
  • Beschrijving
Marke
ESU
product
Digital & Controle
Technologie & Model Informatie
spoor neutraal
Leeftijd informatie niet geschikt onder de 14 jaar.

SwitchPilot 3 decoders zijn geoptimaliseerd voor stationair gebruik op uw modelbaan en kunnen conventionele dubbelspoelaandrijvingen, lichtseinen, magneetontkoppelaars, gloeilampen of andere stationaire verbruikers schakelen. Om de nogal omslachtige configuratie van soleno´de-decoders te vereenvoudigen, heeft de SwitchPilot 3 een innovatief bedieningsconcept dat bestaat uit een verlicht OLED-display met 4 regels en drie invoerknoppen.
Bedrijfsmodi
De SwitchPilot 3 is geschikt voor meerdere protocollen en kan worden gebruikt met centrales op basis van het Mńrklin« Motorola«-systeem (bijv.6021, Central Station« of Mobile Station«) en met DCC-compatibele centrales. De configuratie kan zowel op het hoofdspoor als op het programmeerspoor plaatsvinden. Dankzij RailCom« kunnen ook cv's worden voorgelezen.
Hoe het werkt
De SwitchPilot 3 kan rechtstreeks vanuit het digitale systeem of via een externe DC- of AC-spanningsbron worden gevoed. Het heeft in totaal 8 transistoruitgangen, die zijn gegroepeerd in de 4 uitgangsparen 1 tot 4. Elk uitgangenpaar bevat twee uitgangen (OutA en OutB) en kan individueel worden geconfigureerd voor de gewenste toepassing: In pulsmodus wordt de uitgang ingeschakeld zodra een schakelcommando wordt ontvangen. Het feit dat de uitgang automatisch uitschakelt zodra de tijd die in de decoder is opgeslagen, is verstreken, voorkomt dat soleno´de aandrijvingen doorbranden. In kortstondige werking (K83-compatibel) blijft de uitgang actief zolang de knop op het bedieningspaneel wordt ingedrukt. Deze bedrijfsmodus is geschikt voor wisselmachines met eindschakelaars of voor het ontkoppelen van rails. Bij bistabiel continu bedrijf (k84-compatibel) worden de twee uitgangen afwisselend in- en uitgeschakeld: Als je op de eerste knop (rood) op het bedieningspaneel drukt, wordt uitgang Out A ingeschakeld. Het blijft actief totdat uitgang Uit B van dezelfde uitgangsgroep wordt geactiveerd door op de toegewezen knop (groen) te drukken. Out A en Out B gedragen zich als een tuimelschakelaar. In afwisselend knipperende modus worden de uitgangen Out A en Out B van een uitgangspaar afwisselend ingeschakeld met een instelbare knipperfrequentie. Het afwisselend knipperlicht wordt gestart met het commando "Recht / Groen" van de toegewezen knop en weer gestopt met het commando "Tak / Rood". Optioneel kan de output ook langzaam in- en uitfaden (zogenaamde "zoom" voor gloeilamp simulatie). Met de bedrijfsmodusschakelaar van de SwitchPilot 3 kunt u alle uitgangsparen in een oogwenk naar de bedrijfsmodus "k83" of "k84" schakelen, ongeacht hoe ze zijn geconfigureerd.
Feedback
Omdat de SwitchPilot 3 RailCom«-compatibel is, kunnen alle instellingen indien nodig direct worden uitgelezen en gewijzigd. In combinatie met een ECoS als ideale "partner" kan de SwitchPilot 3 de actuele positie van de wissels registreren en weergeven met correct voorbereide wisselaandrijvingen. Eindelijk kunt u er zeker van zijn dat uw wissel correct is geschakeld!
Instelling
De SwitchPilot 3 kan flexibel worden ingesteld op het programmeerspoor met DCC-centra of op het hoofdspoor met POM ("Programming on Main") of kan ook worden uitgelezen met RailCom« CV's. Indien nodig kan hij de adressen direct via een programmeerknop leren. De makkelijkste manier om dit te doen is natuurlijk met het ge´ntegreerde OLED display en de drie input knoppen: Alle (!) Instellingen kunnen direct op de decoder gecontroleerd en desgewenst gewijzigd worden. "Programmeren" met behulp van uw controlecentrum is niet nodig. Makkelijker kan het echt niet. De ESU LokProgrammer kan worden gebruikt voor firmware-updates.
Bescherming
Net als bij de ESU-locdecoders zijn de uitgangen van de SwitchPilot 3 grotendeels tegen overbelasting beveiligd.

Voor dit artikel is er ook bijpassende artikelen
ESU bestaat al meer dan 25 jaar en is bij de meeste modelspoorders alleen bekend vanwege haar innovatieve digitale techniek (decoder en systeembesturing), maar sinds 2012 ook vanwege geschikte, innovatieve en realistische uitvoeringen van locomotieven, personenwagens en goederenwagens. Het digitale centrum ECoS, LokPilot 5, LokSound 5 en de Nano-decoders zijn de afstandspaarden in het ESU-assortiment. Modellbahn Union werkt ook zeer nauw samen met ESU en heeft al exclusieve geluidsmodellen laten implementeren voor zowel de eigen producten als de resterende voorraad. Tegelijkertijd wordt gezocht naar verdere exclusieve modellen in het rollend gebied, evenals naar nauwe samenwerking bij de implementatie van de eigen producten van Modellbahn Union.