Decoder SwitchPilot 3 Servo

Artikelnr.:  ESU-51832
Decoder SwitchPilot 3 Servo - Afbeelding 1
54,99
incl. Btw en excl. verzendkosten
niet geschikt onder de 14 jaar

Tijd tot de volgende verzending:
Totale prijs: {{ totalPrice }}
stuk
momenteel niet leverbaar
Dit artikel markeren Artikel wordt genoteerd
Beschikbaarheid: (Levertijd: )
  • Beschrijving
Marke
ESU
product
Digital & Controle
Technologie & Model Informatie
spoor neutraal
Leeftijd informatie niet geschikt onder de 14 jaar.

SwitchPilot 3 servodecoders zijn geoptimaliseerd voor stationair gebruik op uw systeem en kunnen tot acht RC-servoaandrijvingen aansturen. Om de nogal omslachtige configuratie van soleno´de-decoders mogelijk te maken, heeft de SwitchPilot 3 Servo een innovatief bedieningsconcept dat bestaat uit een 4-regelig verlicht OLED-display en drie invoerknoppen.
Bedrijfsmodi
De SwitchPilot 3 Servo is geschikt voor meerdere protocollen en kan worden gebruikt met centrales op basis van het Mńrklin« Motorola«-systeem (bijv.6021, Central Station« of Mobile Station«) en met DCC-compatibele centrales. De configuratie kan zowel op het hoofdspoor als op het programmeerspoor plaatsvinden. Dankzij RailCom« kunnen ook cv's worden voorgelezen.
Hoe het werkt
De SwitchPilot 3 Servo kan rechtstreeks vanuit het digitale systeem of via een externe DC- of AC-spanningsbron worden gevoed. De SwitchPilot 3 Servo heeft acht uitgangen voor het besturen van RC-servoaandrijvingen. Hij kan deze aandrijvingen zo nauwkeurig aansturen dat naast schakelpunten ook elke andere langzame beweging bestuurd kan worden. De SwitchPilot 3 Servo heeft een ingebouwde inschakelimpulsonderdrukking om het systeemgerelateerde "schokken" van RC-servo's te elimineren of te verminderen wanneer de voedingsspanning wordt aangelegd. Verder kan de stroomtoevoer naar de servo worden onderbroken om te voorkomen dat sommige goedkope servo's gaan ôzoemenö. Elk van de acht servo's kan worden bediend in de "digitale modus" of in de "proportionele modus" die voor het eerst is ge´ntroduceerd met de SwitchPilot 3-servo: in de digitale modus kan de servo naar twee eindposities "A" en "B" bewegen. ", afhankelijk van de schakelaarstand op het bedieningspaneel. De positie van de twee eindposities en de snelheid waarmee de servo in de gewenste richting beweegt, is individueel in te stellen op de SwitchPilot 3 servo. De digitale modus is perfect voor het schakelen van wissels of seinen die altijd op een vaste positie moeten blijven staan. In proportionele modus kan de servo bewegen en ook stoppen in elke positie binnen de eindposities "A" en B ". De servo werkt alleen zolang het bedieningspaneel een commando stuurt. Als je de knop loslaat, stopt de servo. Op deze manier kun je een servo in elke gewenste positie stoppen. De servosnelheid kan individueel worden ingesteld. De proportionele modus is ideaal voor (water) kranen of motorloods of elke andere toepassing waarvoor tussenposities vereist zijn. Voor elke servo kan, naast de eindposities en de rotatiesnelheid, worden bepaald of deze moet dobberen bij het bereiken van de eindpositie. Bovendien kan het genereren van de servopuls worden be´nvloed om zich aan te passen aan de verschillende RC-servo's die op de markt verkrijgbaar zijn, of kan de voeding voor elke servo afzonderlijk worden uitgeschakeld. Op deze manier worden zowel goedkope zogenaamde analoge servo's als moderne digitale servo's (met microcontroller) optimaal aangestuurd.
Analoge werking
Bijzonder aan de SwitchPilot 3 Servo is dat deze zonder digitale centrale gebruikt kan worden: indien gewenst kunnen tot 16 knoppen worden aangesloten om de servo's direct te schakelen.
Instelling
De SwitchPilot 3 Servo kan flexibel worden ingesteld op het programmeerspoor met DCC-centra of op het hoofdspoor met POM ("Programming on Main") of kan ook worden uitgelezen met RailCom« CV's. Indien nodig kan hij de adressen ook direct via een programmeerknop leren. De makkelijkste instelling is natuurlijk met het ge´ntegreerde OLED-display en de drie invoerknoppen: Alle (!) Instellingen kunnen direct op de decoder worden gecontroleerd en desgewenst gewijzigd. "Programmeren" met behulp van uw controlecentrum is niet nodig. Makkelijker kan het niet worden. De ESU LokProgrammer kan worden gebruikt voor firmware-updates.
Bescherming
Net als bij onze locdecoders zijn de uitgangen van de SwitchPilot 3 Servo grotendeels beveiligd tegen overbelasting. We willen dat je zo lang mogelijk plezier beleeft aan je decoder.

Voor dit artikel is er ook bijpassende artikelen
ESU bestaat al meer dan 25 jaar en is bij de meeste modelspoorders alleen bekend vanwege haar innovatieve digitale techniek (decoder en systeembesturing), maar sinds 2012 ook vanwege geschikte, innovatieve en realistische uitvoeringen van locomotieven, personenwagens en goederenwagens. Het digitale centrum ECoS, LokPilot 5, LokSound 5 en de Nano-decoders zijn de afstandspaarden in het ESU-assortiment. Modellbahn Union werkt ook zeer nauw samen met ESU en heeft al exclusieve geluidsmodellen laten implementeren voor zowel de eigen producten als de resterende voorraad. Tegelijkertijd wordt gezocht naar verdere exclusieve modellen in het rollend gebied, evenals naar nauwe samenwerking bij de implementatie van de eigen producten van Modellbahn Union.